WAAROM

LegalTeams brengt rust. Hoe? Door de regie te nemen en het proces te bewaken. Door expertise aan te vullen en bij te sturen waar nodig, kan iedereen zich focussen op de aangewezen kerntaak. Op tijd, volgens afspraak en binnen budget. Dat waarborgt continuïteit.

Extra handen

LegalTeams is een juridisch projectmanagementbureau, ontstaan op basis van signalen vanuit de praktijk. Veel organisaties en juridische afdelingen hebben behoefte aan extra handen (en stevige schoenen) als het gaat om het managen van complexe juridische problemen. LegalTeams regelt een probleemeigenaar die aanstuurt en regelt. Maar ook iemand die, als dat nodig is, een multidisciplinair team samenstelt en zorgt voor een succesvolle teamdynamiek en samenwerking. Daarvoor is vaak geen tijd of expertise in het eigen huis van de opdrachtgever.

Effectief projectmanagement

Grote advocatenkantoren hebben steeds vaker eigen Legal Projectmanagers in huis. Alleen leert de ervaring dat projectmanagement pas echt kosteneffectief voor de opdrachtgever is, als dit wordt ingezet vanuit het aanbod- én de vraagzijde. LegalTeams vindt het logisch dat ook de opdrachtgever een projectmanager en sparringpartner aan zijn zijde heeft. Iemand die puur en alleen de belangen van de opdrachtgever behartigt. Een ervaren rot die een multidisciplinair team extern kan aansturen, waarbij er mogelijk sprake is van verschillende juridische professionals; verbonden aan uiteenlopende advocaten-, notarissen- en accountants- en fiscalistenkantoren. En ja, het liefste ook nog iemand die intern het proces bewaakt en de vertaalslag kan maken. Alleen, hoe vind je zo iemand en kost dat dan niet veel (extra) geld?

Opdrachtgevers rust geven

LegalTeams is het antwoord op die vraag. Ten eerste slaapt u een stuk rustiger als u weet dat het project wordt gerund door iemand die als sparring partner aan uw zijde staat. Ten tweede verdient de investering zich terug. Door strakker op de budgetten te zitten en door ervoor te zorgen dat de afgesproken mijlpalen op tijd behaald worden, voorkomt u onverwachte facturen. U verkleint het risico op meerkosten en zelfs afbreukkosten. U weet veel beter waar u aan toe bent. Zo draagt LegalTeams bij aan rust in uw organisatie, waardoor de eigen mensen zich kunnen focussen op het kernbedrijf.

LegalTeams doet het graag gestructureerd

Voorafgaand aan de start bepaalt u met LegalTeams de omvang van de opdracht, het prijsmodel en bepaalde ijkmomenten. Met de LegalTeams Projectmanager zorgt u voor meer controle op de kwaliteit en optimale voorspelbaarheid van een complex juridisch traject. De gespecialiseerde professional zorgt - als een verlengstuk van uw organisatie - voor een strakkere aansturing van verschillende disciplines die betrokken worden bij de behandeling van de zaak. Daarmee geeft u een bedrijfsprobleem over aan een “probleemeigenaar” zonder daarover controle te verliezen. Wij de regie, u de controle!

Meer weten?

Aarzel niet en neem contact op met Edo, Eva of Marjan. Of vul ons contactformulier in en wij nemen contact op met u!