VOOR WIE?

LegalTeams helpt met het managen van juridische projecten. Wie kan er zoal gebruik maken van LegalTeams?

Directeur familiebedrijf

De eigenaar van een groot familiebedrijf wil beslissingen nemen voor de toekomst, mede met het oog op de volgende generatie. Om de financieel goede jaren duurzaam te laten renderen wil de DGA investeren in vastgoed of het bedrijf aanzienlijk uitbreiden. Dit is wel wat anders dan de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf en de bestaande specialisten van de opdrachtgever zijn hierin niet goed thuis. LegalTeams biedt begeleiding door een team samen te stellen dat zowel de juridische, financiële en fiscale elementen goed in het vizier houdt. LegalTeams wordt hierdoor een echte sparringpartner.

Financieel directeur (CFO)

Corona heeft ervoor gezorgd dat de CFO te maken krijgt met een gecompliceerd herstructureringsvraagstuk of wordt geconfronteerd met de sluiting of het afstoten van een bedrijfsonderdeel. Deze CFO werkt bijvoorbeeld graag samen met de eigen accountant en de huisadvocaat die thuis is in het arbeidsrecht. Voor deze kwestie heeft de CFO echter meer specialisme nodig. LegalTeams selecteert een ideaal team, op basis van gewenst specialisme, teamwerkwijze en budget. LegalTeams stuurt deze specialisten aan en neemt de CFO werk uit handen waardoor continuïteit is verzekerd.

Vastgoedbeheerder

Een vastgoedbeheerder heeft binnen zijn vastgoedprojecten en -transacties te maken met een veelheid aan juridische aspecten. Een Legal Teams Projectmanager zorgt ervoor dat de vastgoedbeheerder grip houdt op de realisatie. Dit kan zijn bij projecten zoals een logistiek centrum, openen of sluiten van een bedrijfslocatie, structurering van een bedrijfsfinanciering of sale & lease back met zekerheden, verkopen of aankopen van vastgoed of de aansturing van due diligence onderzoeken. Ook aanbestedingsprocedures en vergunningtrajecten, bedrijfsverplaatsing of onteigening vergen de nodige aandacht. Projectmatige aansturing geeft de vastgoedbeheerder grip.

Legal Counsel

De Legal Counsel van een beursgenoteerde onderneming heeft de handen vol aan het aansturen van het team interne juristen, mede door de steeds strakker wordende regels omtrent mededinging, AVG en andere compliance zaken. Nu staat de overname van een Duitse concurrent op de agenda: een project dat de Legal Counsel – door tijdsgebrek - niet kan oppakken zonder de grip intern te verliezen. LegalTeams springt bij in de aansturing en aanvulling qua specialisme van het interne team. Ook het selecteren van een internationaal team, ter ondersteuning van het aankooptraject van de Duitse onderneming, wordt door LegalTeams opgepakt.

Gemeenten en overheid 

Gemeenten zoeken aansluiting bij externe consultancy. LegalTeams biedt uitkomst door projectmatige aansturing in nauwe samenwerking met de verantwoordelijk ambtenaar of bestuurder. Zo blijft de uitvoering onder controle en worden budgetoverschrijdingen en faalkosten beperkt. De Legal Teams Projectmanager vormt voor de opdrachtgever een gezond en onafhankelijk tegenwicht bij aansturing van externe experts. Ook ondersteunt de Legal Projectmanager bij het behalen en toetsen van milestones en geleverde diensten en prestaties met overeenkomstige betaalbaarstelling van facturen.

Onderneming uit de UK

Een onderneming uit de UK overweegt een vestiging in Nederland en heeft voor de verkenning daarvan een adviseur ingeschakeld. De onderneming besluit zich te vestigen in Rotterdam, maar krijgt daarbij te maken met uiteenlopende juridische zaken. Denk aan vraagstukken op het gebied van vastgoed, fiscaal en logistiek, maar ook aan uitdagingen op het gebied van vennootschapsrecht, arbeidsrecht en vergunningen. LegalTeams stelt het team van specialisten samen. De Legal Teams Projectmanager regelt samen met het team het gehele vestigingstraject; van A tot Z.

Private equity onderneming

Een private equity bedrijf wil een nieuw fonds oprichten en daarmee versneld investeren in kansrijke targets. De verbinding met de Legal Teams Projectmanager zorgt voor de nodige slagkracht en extra deal executie capaciteit.

Duurzame ondernemer

Een ondernemer wil in aanmerking komen voor duurzame financiering. De ondernemer wil zijn organisatie toetsen volgens de EGS-principes en een planmatige ESG-aanpak formuleren en doorvoeren in de organisatie. LegalTeams coördineert de doorlichting van de organisatie en de gehele waardeketen. Hierbij maakt LegalTeams gebruik van juristen en organisatie-, communicatie- en marketing deskundigen en organisatiepsychologen.

Meer weten?

Aarzel niet en neem contact op met Edo, Eva of Marjan. Of vul ons contactformulier in en wij nemen contact op met u!